jueves, 7 de noviembre de 2019

Clarobscur amb carbonil i guix

la llum i l'ombra: protagonistes del dibuix 

A l'optativa de 4t d'ESO continuem amb el treball de clarobscur. Ara hem practicat amb el llapis carbò i el guix blanc. Hem treballat sobre cartulina de color gris per tal que els blancs de la llum resaltin i aconsegueixein l'efecte de volum. Hem copiat de fotografies en color fent l'esforç de traduir a blanc i negre les variacions de la llum.
El resultats són increibles. Molt bona feina nois i noies!!!
Us deixem el vídeo del procés i els resultats: 



Montse García

Andy Hernández

Cristina Pérez

Gemma Jimenez

Camila Ramos

David José

Alexandra Martín

Imanol Hernández

Dibuixem la música

¿Qué forma tiene la música?

A 3r d'ESO hem intentat demostrar que l'art abstracte te tant sentit com el sentit que pot tenir la música i, tal i com feia Kandinsky, hem representat els sons de la música que sentiem.
Cada alumno ha escuchado dos tipos de música, una más melódica y una más ritmica y han intentado representar gráficamente los sonidos, el ritmo, las variaciones, la melodia...
Aquí teniu alguns dels resultats i un vídeo del treball a classe:












lunes, 7 de octubre de 2019

INCREIBLE!! Nou treball de 4t d'ESO

Clarobscur: Bodegó del natural

Aquí us deixem un nou treball de clarobscur a llapis. Un bodegó senzill amb un got de vidre, una poma i una cullareta de metall.
El repte: aconsegir la transparència del got i de l'aigua, aconseguir la brillantor del metall i la forma esfèrica de la poma. I, a més, treballar les ombres projectades. 
Els resultats són INCREIBLES! quins artistes que tenim!!! 
Us deixem una petita mostra dels treballs.







domingo, 29 de septiembre de 2019

Comencem el curs 19-20

Treball de clarobscur a 4t d'ESO

Comencem el curs i ja tenim el primer treball a 4t d'ESO. Per iniciar el curs de la matèria optativa de Dibuix artístic i Disseny gràfic hem fet un treball on hem practicat diferents conceptes del Dibuix Artístic:
- L'enquadrament
- L'encaix
- Les proporcions
- i el clarobscur
Amb el clarobscur hem intentat donar volum i realisme a les figures, una "pajarita" de paper i unes figures geomètriques. Haviem de procurar copsar les diferents intensitats de la llum sobre el paper blanc, diferenciar les parts fosques de les iluminades i representar l'ombra pròpia i l'ombra projectada.
Us deixem un vídeo del procés i alguns dels resultats! (No hem posat música per poder sentir l'ambient de treball de la classe!!!!)









sábado, 8 de junio de 2019

Colors harmònics i colors complementaris

EL COLOR a 1r d'ESO

Com altres anys els alumnes de 1r d'ESO han treballat el tema del color utilitzant les témperas. 
Utilitzant només els colors Primaris (Magenta, Blau, Groc)  havien de pintar un tema lliure amb una harmonia cromàtica i desprès, havien de resaltar algun element del dibuix utilitzant el color complementari a la gamma dominant. El repte era trobar com a mínim deu colors de la mateixa gamma, barrejant els primaris entre si. Hem après molts conceptes sobre el color : Harmonia, contrast,  colors primaris, secundaris, complementaris... i hem parlat de com i perquè els éssers humans veiem el món de colors.
Compartim alguns dels treballs :


María Hernández

Noa Moreno

Jan Sabater
Irene Rodríguez



Sara Lorenzo

Ainoa Lozano

Bianca Haro

Oscar Rodríguez

Maika Pérez

June Serra

Sofía Martínez

Sofía Miguel













miércoles, 3 de abril de 2019

Experiència Fauvista a 3r d'ESO

Hem dibuixat a l'estil Fauve

A 3r d'ESO hem après un altre estil d'avantguarda del segle XX: El FAUVISME.
Els pintor Fauves o Fieras, exageraven els colors per tal de donar sensació d'alegria i vitalitat. Utilitzaven els colors complementaris per crear el màxim contrast. Pintaven com boixos, com "animals" i els van anomenar així en sentit despectiu. 
Ara les seves obres ens semblen força impactants i decoratives. 
Derain, Vlammink, Matisse... ens han inspirat en els nostres paissatges.
Alguns hem fet el nostre barri a tot color!!!

jueves, 7 de marzo de 2019

Cubisme a 3r d'ESO

Una experiencia "CUBISTA" en 3º de ESO

Quina manera hi ha millor d'aprendre alguna cosa que posant-la en pràctica? Per entendre què és el CUBISME i com pintaven el artistes cubistes ens hem plantejat el repte de fer un cuadre cubista a l'aula. Tal com feien els artistes cubistes hem posat uns objectes a la taula (un bodegó) i l'hem intentat refletir des de diferents punts de vista simultàniament, geometritzant i simplificant les formes i oblidant-nos de la perspectiva tradicional i "correcta".
Us deixem un vídeo del procés i algunes de les obres resultants.